Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A szóbeli még hátra van! - Érettségi felkészítő könyvek a szóbeli vizsgára

A szóbeli még hátra van! - Érettségi felkészítő könyvek a szóbeli vizsgára

Az írásbeli érettségi vizsgák már lementek, de az érettségizők nem sokáig lélegezhetnek fel, hiszen a szóbeli még hátra van. Ha még nincsenek kidolgozva a tételeid, vagy szeretnéd bebiztosítani a tudásod, szóbeli érettségi könyveinkkel még megteheted.

Ha az írásbeli vizsgád nem sikerült olyan jól, mint vártad, a szóbelin akár egy teljes jegyet is javíthatsz rajta, ha jól sikerült, akkor pedig ne a véghajárban rontsd le az ötösöd.

Keresd webshopunkban a legjobb érettségi felkészítőket, hogy még jobb legyen az eredményed!

Könyveink a 2024-es követelmények szerint lettek átdolgozva.

 


ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK VÁZLATA MAGYAR NYELVBŐL - KÖZÉP ÉS EMELT SZINTEN

A kiadvány összefoglalja mindazt, amit tudnod kell ahhoz, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyél magyar nyelvből. Áttekinthetően,vázlatpontokban kisebb egységekre bontva találod meg az érettségi témaköröket. A kötet szerzői konkrét gyakorlati példákkal illusztrálják az ismeretanyagot, és összefoglaló táblázatok, ábrák segítik az ismeretek rendszerezését. Jól elkülönítve találod benne a közép és az elmelt szintű tananyagot. 

 

 

 

 

 


EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI - MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM 2024 

Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2022 decemberében nyilvánosságra hozott, 2024-es emelt szintű magyar nyelv és irodalom érettségi vizsga szóbeli témaköreinek sematikus kidolgozását adja, a Részletes Érettségi Vizsgakövetelmények alapján.

 

 

 

 

 


EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI - MATEMATIKA 2024

A kötet a nyilvánosságra hozott témakörök teljes kidolgozását adja, a Részletes Érettségi Vizsgakövetelmények alapján. Ezért eltér a mintatételeket tartalmazó kötetektől, hiszen pusztán a kidolgozott részek bemagolása sem az eredményesség, sem a valódi tudás szempontjából nem helyettesíti az anyag egészéből való felkészülést.

 

 

 

 

 

 


Érettségire készülök - Történelem - 83 kidolgozott szóbelio tétel - középszint

A háromkötetes történelem érettségi felkészítő szóbeli könyve. 13 fejezetben 36 egyetemes történelmi és 47 magyar történelmi témakörhöz tartozó kidolgozott tételt tartalmaz. Ismerteti a szóbeli felelet pontozási szempontjait, és bemutatja az értékelőlapot. A fejezetek elején a kötelező kerettantervi fogalmakat és neveket táblázatban, a kronológiát időszalagon, a topográfiai adatokat térképvázlatokon jeleníti meg. Rámutat, hogy mire kell figyelni egy-egy téma kidolgozásánál, hogyan érdemes a forrásokat használni, hogyan kell jól és lényegre törően fogalmazni.

 

 

 


EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI- KIDOLGOZOTT SZÓBELI TÉTELEK- TÖRTÉNELEM 2024.

Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem a 2024-es emelt szintű történelem érettségi vizsga szóbeli témaköreinek sematikus kidolgozását tartalmazza a vizsgakövetelmények alapján.

 

 

 

 

 

 


Érettségire készülök - Felkészítőkönyv a szóbeli vizsgára - angol, középszint
 

A kötet két nagy fejezetbôl áll. Az első fejezet a középszintû érettségi vizsga feladattípusaiból (társalgás, szerepjáték, önálló témakifejtés) összeállított húsz komplett feladatsort tartalmaz. Az egyes feladatsorok végén betűrendes szószedet található a feladatokban megjelenő témák szókincsével. A második fejezet középpontjában a szókincsfejlesztés áll. A középszintű érettségi követelményeit húsz témakörben tekinti át. Ezután gyakorlófeladatok következnek, amelyek segítik az elvárt szókincs átismétlését és begyakorlását, valamint a szóbeli érettségi típusfeladataihoz hasonló szóbeli feladatokon keresztül lehetőséget biztosítanak a tanultak szóban történő alkalmazására.

 

 


SPEAK SIMPLY - B1

A kötet a középszintű angol szóbeli érettségiben vagy a B1 szintű nyelvvizsgában lehet a segítségedre. Számos feladattípust találsz benne: interjú, szituációs beszélgetés, képleírás és témakifejtés. Továbbá 20 kidolgozott tételt, kiegészítve angol-magyar szószedettel. 
Ha B2-es vizsgára készülsz, válaszd a Speak Simply B2 kiadványunkat. 

 

 

 

 

 


ÉRETTSÉGIRE KÉSZÜLÖK- FELKÉSZÍTŐKÖNYV A SZÓBELI VIZSGÁRA - NÉMET, KÖZÉPSZINT

A fejezetek első részében egy-egy kidolgozott társalgási, szituációs és témakifejtési mintafeladat áll. A társalgásra és a témakifejtésre vonatkozó mintafeladatok több beszélő nézőpontját is közvetítik, többféle alternatív megoldási javaslatot kínálva a vizsgázóknak. Minden fejezetet egy kifejezéslista követ, amely az adott témára jellemző legtipikusabb szókincset tartalmazza.

 

 

 

 

 

Válogass további szóbeli érettségi felkészítő könyveink közül!

Keresés