Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Addiktológiai problémák Magyarországon II.- Viselkedési addikciók

Ár:
2.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 150
Várható szállítás: 2024. április 25.
A függőségi problémák - dohányzás, alkoholhasználat, droghasználat, illetve a különböző viselkedési addikciók - hatékony megelőzésének és kezelésének fontos feltétele az aktuális helyzet megismerése. Magyarországon alig húsz éve, 2001-ben készült először a felnőtt népesség pszichoaktívszer-használatának feltárására irányuló epidemiológiai vizsgálat...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

A függőségi problémák - dohányzás, alkoholhasználat, droghasználat, illetve a különböző viselkedési addikciók - hatékony megelőzésének és kezelésének fontos feltétele az aktuális helyzet megismerése. Magyarországon alig húsz éve, 2001-ben készült először a felnőtt népesség pszichoaktívszer-használatának feltárására irányuló epidemiológiai vizsgálat. Az ezt követően készült kutatások közül a legutóbbi, sorban ötödik adatfelvétel (Országos Lakossági vizsgálat Addiktológiai Problémákról, OLAAP 2019) eredményeit összefoglaló két kötetes munka támaszkodik a Budapesti Longitudinális Vizsgálat (BLS) 18-34 éves fővárosi fiatalok körében készült adatfelvételére is. A kötetek nem csupán a pszichoaktív szerek használatának jellemzőit ismertetik, hanem részletesen foglalkoznak az egyes viselkedési addikciók (problémás internet-, közösségioldal-, mobiltelefon-, videójáték- és szerencsejáték-használat, testedzés-, munkafüggőség, kényszeres vásárlás) jellemzőivel is. A két kötet, amely 16 szerző munkája, nem csupán átfogó képet ad a hazai alkohol- és drogepidemiológiai helyzetről és az egyes viselkedési addikciókkal kapcsolatos problémákról, de segít ezek időbeli változásának megismerésében, illetve nemzetközi viszonylatban történő értelmezésében is. Ezen többrétű törekvéseknek, illetve a közérthető nyelvezetnek és a gondos illusztrációknak is köszönhetően a két kötet a szűkebb szakmai közönség mellett joggal tarthat igényt a szélesebb olvasóközönség érdeklődésére is.

PAKSI BORBÁLA szociológus, közgazdász-tanár, az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetének kutatója. Mintegy harmincéves kutatómunkája során több mint ötven kutatást vezetett. A kötetben bemutatásra kerülő, a felnőtt népesség pszichoaktívszer-használatának és egyéb addiktológiai problémáinak megismerésére irányuló kutatássorozat egyik elindítója és vezetője. Az addikciók, valamint különböző társadalmi problémák és deviáns magatartások elterjedtségének és kockázati tényezőinek vizsgálata mellett prevenciós programok monitorozásával és értékelésével foglalkozik.

DEMETROVICS ZSOLT klinikai szakpszichológus, addiktológus, kulturális antropológus. Az MTA doktora, egyetemi tanár, az ELTE Pszichológiai Intézetében működő Addiktológia Kutatócsoport vezetője. Főbb kutatási területe a pszichoaktívszer-használat, illetve a viselkedési addikciók (problémás videojáték-, szerencsejáték-használat, kényszeres vásárlás, testedzés-, munkafüggőség) személyiségpszichológiai, motivációs és családi hátterének megismerése.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés