Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az U-vezetéselméletről röviden - Alapelvek és alkalmazások

Ár:
3.499 Ft
Szerezhető hűségpontok: 175
Várható szállítás: 2022. szeptember 30.
"Amire figyelsz, az a világod" - mondja Qui-Gon Jinn mester Anakinnak a
Csillagok háborúja I. részében, a Baljós árnyak című filmben.

Az ugyanis, amire figyelünk, és ahogyan figyelünk (egyéni és társadalmi szinten egyaránt), alapvetően meghatározza azt, amit létrehozunk, illetve ahogyan és amilyen irányba a világot formáljuk. A figyelmünket azonba…

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Mild Bloom

Menny.:db

Leírás

"Amire figyelsz, az a világod" - mondja Qui-Gon Jinn mester Anakinnak a
Csillagok háborúja I. részében, a Baljós árnyak című filmben.

Az ugyanis, amire figyelünk, és ahogyan figyelünk (egyéni és társadalmi szinten egyaránt), alapvetően meghatározza azt, amit létrehozunk, illetve ahogyan és amilyen irányba a világot formáljuk. A figyelmünket azonban gyakran vakfoltok árnyékolják be. A vakfoltok felismerése és tudatosítása nemcsak a vezetés lényegét jelenti, hanem kritikus jelentőségű azon mélyreható, rendszerszintű változások előmozdításához, amelyekre az üzleti életnek és a társadalom egészének égető szüksége van.

C. Otto Scharmer, az MIT Sloan School of Management adjunktusa könyvében rövid és közérthető módon mutatja be a korábban részleteiben is publikált U-vezetéselméletének kulcskoncepcióit és alkalmazási lehetőségeit. Az U-vezetéselmélet egy tudatosságot fejlesztő módszer a rendszerek megváltoztatására, amely összekapcsolja a rendszeralapú gondolkodást, az innovációt és a változások vezérlését.

Hogyan tudjuk úgy újratervezni a társadalmakat, hogy napjaink szorongató kihívásai kezelhetőbbé váljanak? Hogyan tudjuk az éber jelenlét (mindfulness) erejét használni a kollektív rendszerek átalakításához? A szerző megvilágítja a vezetés jellemző vakfoltjait, és praktikus módszereket kínál ezek tudatosításához. Ezen túlmenően felvázol egy keretrendszert az oktatási intézményeink, gazdaságaink és demokráciáink "operációs rendszereinek" frissítéséhez is. A könyv útmutatást ad a vezetők és a szervezetek számára a tudatosságuk fejlesztéséhez, ahhoz, hogy aktívan kapcsolódjanak a jövő lehetőségeihez, és minél hatékonyabban tudjanak részt venni a jövő közös formálásában.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés