Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egy elmesélhetetlen történet - Impériumváltások, holokauszt, emigráció - A szabadkai zsidóság eszme- és politikatörténete (1918-1945)

Ár:
3.000 Ft
Szerezhető hűségpontok: 151
Várható szállítás: 2023. október 06.
"A szerző sok éves kutatómunkájának eredményét foglalja össze ebben a munkájában. Az olvasó a csalogató főcím olvasatán még nem lehet biztos, miről is szól a kötet, az alcím második része azonban pontosan eligazít - a szabadkai zsidóság 1918 és 1945 közötti történetét, vagy ahogyan a szerző pontosítja témáját, eszme- és politikatörténetét mutatja b...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Joyous Christmas

Christmas Carol

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

"A szerző sok éves kutatómunkájának eredményét foglalja össze ebben a munkájában. Az olvasó a csalogató főcím olvasatán még nem lehet biztos, miről is szól a kötet, az alcím második része azonban pontosan eligazít - a szabadkai zsidóság 1918 és 1945 közötti történetét, vagy ahogyan a szerző pontosítja témáját, eszme- és politikatörténetét mutatja be. A monográfia tehát mikrotörténeti megközelítés. Egy város, a 20. század első felében három impériumváltást megélt Szabadka zsidóságának históriáján keresztül mutatja be a Délvidék 1918-1945 közötti időszakának történelmi változásokban, kiútkeresésekben, eredményekben, kudarcokban és súlyos tragédiákban bővelkedő 27 esztendejét. A szerző biztos kézzel jelöli ki munkája kronológiai határait: az első, 1918-as impériumváltás szabadkai zsidóságra gyakorolt hatásának bemutatásával indít és a várost 1944 őszén visszafoglaló partizán csapatok szabadkai bevonulásával zárja elemzését. Megközelítése egyrészt a történetírás legősibb műfajához, a politikatörténethez kapcsolódik, másrészt, mint az alcím is mutatja, eszmetörténeti jellegű, az emberi cselekvés, nevezetesen a szabadkai zsidóság tevékenységének mozgatórugóit próbálja rekonstruálni. Tegyük hozzá, sikerrel."

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés