Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Esszé a lengyel lélekről

Ár:
2.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 146
Várható szállítás: 2022. június 29.
Lehet-e egy filozófusból politikus és államférfi? Vagy fordítva: írhat-e szellemi értelemben is izgalmas esszét egy gyakorló reálpolitikus? Nos, a jelek szerint Lengyelországban még a máshol elképzelhetetlen is lehetséges.
Ryszard Legutkót nem kell bemutatni a magyar olvasónak. A filozófia professzora Krakkóban, amúgy pedig volt kulturális miniszte...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Bearytale

Mild Bloom

Christmas Carol

 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
690 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
690 Ft
Christmas Carol doboz Christmas Carol doboz
690 Ft
Menny.:db

Leírás

Lehet-e egy filozófusból politikus és államférfi? Vagy fordítva: írhat-e szellemi értelemben is izgalmas esszét egy gyakorló reálpolitikus? Nos, a jelek szerint Lengyelországban még a máshol elképzelhetetlen is lehetséges.
Ryszard Legutkót nem kell bemutatni a magyar olvasónak. A filozófia professzora Krakkóban, amúgy pedig volt kulturális miniszter és európai parlamenti képviselő is a konzervatívok frakciójában. Kétezer-tizennyolcban jelent meg A közönséges ember diadala című műve magyarul, most pedig, fordítót és kiadót dicsérő gyorsasággal, egy másik könyvét is kezébe veheti a magyar olvasó. Tehát ha Legutkóra gondolunk, mind a két kiinduló kérdésünkre igennel felelhetünk, bármilyen hihetetlen is ez. Persze, nem hétköznapi könyv az Esszé a lengyel lélekről, mű­faját tekintve történelmi-politikai pamfletnek nevezhetnénk. Olyan harcos változata ez az esszének, amely közéleti témát tárgyal, és vállaltan kritikus - ma pedig kicsit idejétmúltnak is tekinthetnénk. De Legutko kezén ez a bizonyos fokig régies műfaj is új életre kel. A szerző sokat tapasztalt ember: érzékelhetően biztos talajon áll, tudja, honnan néz a világra, és tudja azt is, hogy bármely nézőpont szükségszerűen torzítja a látvány egészét. Tárgyilagosságra törekvően, de érzelemgazdagon és meggyőződéssel osztja meg olvasóival nézeteit választott témájáról: ezúttal a lengyel közösségi tapasztalatokról, a második világháború kitörésétől a mai napig.
Hörcher Ferenc

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés