Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Híres magyarok- Beszélgetések nemzetünk nagyjaival 1849-1914

Ár:
6.500 Ft
Szerezhető hűségpontok: 326
Várható szállítás: 2024. június 27.
A magyar könyvkiadásban előzmények nélküli kötet az 1849 és 1914 közötti magyar sajtóinterjúk közül válogat, visszatekintve e műfaj magyarországi kezdeteire. Császtvay Tünde irodalom- és társadalomtörténész segítségével napi- és hetilapok, folyóiratok sokaságából gyűjtöttük össze a korszak tizenöt kiemelkedő hírességének legérdekesebb beszélgetései...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

A magyar könyvkiadásban előzmények nélküli kötet az 1849 és 1914 közötti magyar sajtóinterjúk közül válogat, visszatekintve e műfaj magyarországi kezdeteire. Császtvay Tünde irodalom- és társadalomtörténész segítségével napi- és hetilapok, folyóiratok sokaságából gyűjtöttük össze a korszak tizenöt kiemelkedő hírességének legérdekesebb beszélgetéseit.

A kiválasztott személyiségek - politikusok, közéleti emberek és művészek - között Andrássy Gyula, Arany János, Bem József, Benczúr Gyula, özvegy Damjanich Jánosné, Görgei Artúr, Jászai Mari, Jókai Mór, Kossuth Lajos, Lehár Ferenc, Liszt Ferenc, Mikszáth Kálmán, Munkácsy Mihály, Szekrényessy Kálmán és Tisza Kálmán szerepel.

Az interjúk és az őket összekötő, értelmező kísérőszövegek színes, nagy ívű tablót festenek a ,,boldog békeidők" szellemi, kulturális, politikai életéről, rámutatva arra, hogy ezek a nagyságok egy pezsgő történeti kor eseményeivel és szereplőivel - egymással is, másokkal is - interakcióban élték intenzív, hevesen pulzáló és sokszor krimi-izgalmasságú életüket. Ezeknek a kapcsolati szálaknak a megkeresése, felfejtése külön élményt tartogat az olvasó számára.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés