Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Magyar, irodalom

Ár:
2.750 Ft
Szerezhető hűségpontok: 138
Várható szállítás: 2022. október 05.
E kötet esszéi, Babitstól Oraveczig, Krúdytól Ottlikig ívelő elemzései szerzőjük számára nem azért fontosak, hogy általuk tudósi tényanyagot közöljön, hogy szellemét csillogtatva koncepciókat vázoljon és kizárólagosságra törjön. Nem tanítani akar - ráébreszteni. Hisz a remekművek némák maradnak, mi meg süketek, ha nem ismerünk rá a bennük foglalt é...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Mild Bloom

Menny.:db

Leírás

E kötet esszéi, Babitstól Oraveczig, Krúdytól Ottlikig ívelő elemzései szerzőjük számára nem azért fontosak, hogy általuk tudósi tényanyagot közöljön, hogy szellemét csillogtatva koncepciókat vázoljon és kizárólagosságra törjön. Nem tanítani akar - ráébreszteni. Hisz a remekművek némák maradnak, mi meg süketek, ha nem ismerünk rá a bennük foglalt életélményekre, az élettapasztalatok tanúságtételére.
Cseke Ákos zavarbaejtően sok kérdést tesz fel olvasmányélményeiről - szakítva az irodalomtudomány gyakran leegyszerűsítő diskurzusával, nemegyszer babonáival, öröklődő félreértéseivel. Arra serkent, hagyjunk fel a biztonságos és kényelmes olvasási stratégiánkkal, s ne a művek köré szőtt közhelyek körül forogjunk, hanem lépjünk saját olvasói önvizsgálatunk útjára.
(Az esszék Babits-, Krúdy-, Füst M.-, József A.-, Radnóti-, Ottlik-, Vasadi-, Tandori- és Oravecz-művekhez közelítenek.)
Cseke Ákos filozófus (1976) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára. Korábbi kötetei a Kortárs Kiadónál: Mennyi boldogságot bír el az ember? (2014), Nem halhatsz meg (2018)

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés