Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miért szeretjük Leiner Laurát?

Miért szeretjük Leiner Laurát? Leiner Laura a kortárs magyar ifjúsági irodalom egy legkeresettebb és legnépszerűbb írója. 2010-ben robbant be a köztudatba a Szent Johanna gimi sorozatával, ami egy generációt nevelt fel.

Könyveinek hatalmas rajongótábora alakult ki, és a 2010 óta felnőtt generációval sem hagyott alább a sikere, hiszen folytatta a Bexi, majd az Iskolák versenye trilógiával.

 

De mi lehet Leiner Laura népszerűségének a titka?

Az írónő nagyon jól ráérez arra, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a tizenéveseket, milyen problémákkal találkoznak iskolai vagy baráti környezetben és jól bele tud helyezkedni a fiatalabb szereplők életébe és gondolkodásába.

Az első igazán népszerű nyolc részes sorozata, a Szent Johanna gimi talán hétköznapi egyszerűsége miatt lett közkedvelt. Főszereplője egy középiskolás lány, aki naplót vezet, ami által megismerhetjük gondolatait, osztálytársait. Szeplőivel könnyű azonosulni, hiszen az olvasók korosztályához hasonló korú lányokról és fiúkról szól és olyan szituációkról, amelyek bárki számára ismerősek lehetnek.

A SZJG regényeket a Bexi sorozat követte, amely egy tinisztár útkereséséről szól, koncertekkel, bulikkal, iskolai nehézségekkel fűszerezve. Majd jött az Iskolák versenye trilógia, amely ezek mellett komolyabb, tabutémákat is feszeget, olyanokat, mint halál, gyász, újrakezdés.

 


Legújabb könyve a 40 nyári nap, a középiskolát már éppen elhagyó frissen érettségizett Zoéról szól, aki nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a látogatóknak árusít perecet, szemben a flamingókerttel. A monoton hétköznapjait egy idő után feldobja, hogy összebarátkozik a parkban dolgozó különleges gondolkodású Szakóval, aki kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt és nagyban meghatározza Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját. 
Már kevésbé középiskolai, hiszen két felnőtté válás küszöbén álló fiatalt ismerhetünk meg, akik kicsit érettebbek, de az íróra jellemző humor és stílus megmaradt, így biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is imádni fogja minden rajongója.  

Kosárba

 

 

Sikerlistánkról most 10% kedvezménnyel beszerezheted!

 

 

Webshopunkban megtalálod korábbi regényeit is!

Keresés