Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Széttördelt egység - Válogatott versek

Ár:
2.500 Ft
Szerezhető hűségpontok: 126
Várható szállítás: 2022. július 01.
Bernadetta Kuczera-Chachulska költészete a csendből és az összpontosításból keletkezik. Joggal feltételezhető, hogy költői eszközei és céljai már alkotói pályája kezdetén kikristályosodtak. A későbbi szakaszok sem hoztak lényeges változást - elhagyásokat, kiegészítéseket, fordulatokat. Megmaradt a szüntelen, makacs törekvés ugyanabba az irányba, tö...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Bearytale

Mild Bloom

Christmas Carol

 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
690 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
690 Ft
Christmas Carol doboz Christmas Carol doboz
690 Ft
Menny.:db

Leírás

Bernadetta Kuczera-Chachulska költészete a csendből és az összpontosításból keletkezik. Joggal feltételezhető, hogy költői eszközei és céljai már alkotói pályája kezdetén kikristályosodtak. A későbbi szakaszok sem hoztak lényeges változást - elhagyásokat, kiegészítéseket, fordulatokat. Megmaradt a szüntelen, makacs törekvés ugyanabba az irányba, tömören fogalmazva: a titok felé. (...)
Alkotói módszeréhez a költőóriás Cyprian Kamil Norwidtól (1821-1883) merít ihletet. Itt nem kizárólag a nagy előd munkásságának keresztény magjáról van szó, amely megalkuvás nélkül elveti a romantikus költészet minden általános külső jegyét, beleértve a dallamosságot, a színességet, a lelkesültséget és a felfokozott pátoszt, hogy végül ezekből a félredobott értékekből visszanyerje a lényeget, az igazság kohójában megtisztítva és átnemesítve. (...) Norwid nagy gondot fordított arra, hogy -illő módon szót adjon a dolgoknak-, és - bizonyos értelemben - Kuczera-Chachulska számára is ez az erkölcsi parancs a világító lámpás.
(Jerzy Snopek, Lengyelország budapesti nagykövete)
Bernadetta Kuczera-Chachulska (1957, Varsó) lengyel költő. Az irodalomtudomány doktora, a varsói Stefan Wyszyński Bíboros Egyetem tanszékvezető professzora. Szakterülete a lengyel romantika, elsősorban Cyprian Kamil Norwid költészete. Több irodalomtörténeti könyv szerzője. Költőként ritkán publikál, máig hat önálló verseskötete jelent meg, a legutóbbi 2018-ban. Központozás és rímek nélküli, modern formavilágát hagyománytisztelettel és visszafogottsággal ötvözi.
Műveit számos európai nyelvre lefordították - Széttördelt egység című gyűjteménye az első magyar nyelvű kötete.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés