Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Útravaló a ballagási tarisznyába- Nincs rá szükségem! Vagy mégis?

Ár:
2.700 Ft
Szerezhető hűségpontok: 136
Várható szállítás: 2024. február 29.
NINCS RÁ SZÜKSÉGEM! VAGY MÉGIS?
Oly sokszor hallottam ezt fiatalok szájából. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve újra elővettem ezt a többször félbehagyott írásomat, mert mégis okot láttam a reményre.
Miközben egyik-másik hagyományos "katolikus" közösségnek semmit sem jelent az Egyház, másutt fiatalok százai vallanak nagyon szépen az...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

NINCS RÁ SZÜKSÉGEM! VAGY MÉGIS?
Oly sokszor hallottam ezt fiatalok szájából. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve újra elővettem ezt a többször félbehagyott írásomat, mert mégis okot láttam a reményre.
Miközben egyik-másik hagyományos "katolikus" közösségnek semmit sem jelent az Egyház, másutt fiatalok százai vallanak nagyon szépen az Egyház iránti bizalmukról és szeretetükről, ahol igazságot, otthont és békét találtak. S lelkesen viszik az Egyháztól kapott küldetésüket a kortársaik közé.
Számos hagyományos katolikus közösség, amely még a megújulás előtt áll, az Egyház egyetemes küldetésén kívülre helyezte magát. Jézusra sem figyelve a saját vallási hagyományaikat élik, egyháztudat nélkül, missziós szándék és képesség nélkül. Nem lelkesednek Jézusért. Nem éreznek felelősséget azért a világért, amely kialakult körülöttük. Tehát semmiféle alternatívát sem mutatnak a széteső világnak. Felkapaszkodnak a még jól szórakoztató süllyedő hajóra.
Ugyanakkor egyre több ifjúsági közösségben az Egyház legszebb arca rajzolódik ki. Vállalják krisztusi küldetésüket. Böjte Csaba egy tündérkeretet vizionál, amikor az emberiség jövőjéről beszél. Csakhogy az a "tündérkert" nem a felekezeti öntudat és elkülönülés, nem a számolatlanul sorjázó egyéni világjobbító terv, nem egy-egy lokális kezdeményezés, hanem az Eucharisztia által krisztusi Testté formálódó Egyház. Amikor megláttam a beszámolókat a görögkatolikus fiatalok nyári lelkigyakorlatos táborairól, tömeget mozgató gyalogos zarándoklataikról, megindítóan szép karitatív közösségi szolgálatukról, ismét leültem, hogy befejezzem ezt a könyvet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés