Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vasárnapi pszichoanalízis - Válogatott versek

Ár:
2.500 Ft
Szerezhető hűségpontok: 126
Várható szállítás: 2022. január 31.
"Lászlóffy Csaba (1939-2015) József Attila-díjas költő, író, drámaíró, esszéista, műfordító Tordán született, 1950-től haláláig Kolozsváron élt és alkotott. Válogatott kötetének költeményei érzéki finomsággal, letisztultan s eredeti nyelvi erővel foglalják össze és gondoltatják újra az öt évtizedes alkotói pálya fő hangsúlyait. A Vasárnapi pszichoa...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Bearytale

Mild Bloom

Christmas Carol

 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
690 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
690 Ft
Christmas Carol doboz Christmas Carol doboz
690 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
690 Ft
Menny.:db

Leírás

"Lászlóffy Csaba (1939-2015) József Attila-díjas költő, író, drámaíró, esszéista, műfordító Tordán született, 1950-től haláláig Kolozsváron élt és alkotott. Válogatott kötetének költeményei érzéki finomsággal, letisztultan s eredeti nyelvi erővel foglalják össze és gondoltatják újra az öt évtizedes alkotói pálya fő hangsúlyait. A Vasárnapi pszichoanalízis azért delejezően súlyos, nagy téteket mozgató gyűjtemény, mert egyidejűleg tiszteli, állítja és forgatja fel azt a rendet, amelynek tágasabb körzetéből a kötet anyaga vétetett. Panorámaszerű rátekintést nyit Lászlóffy Csaba lírájának alakulástörténetére, verstechnikai sokszínűségére, visszatérő témáira. Olvasása során tanúi lehetünk nemcsak e költészet belső gazdagodásának, hanem az elmúlt félszázadban az erdélyi lírában jelentkező újító kísérletek egyes vonásainak is. A gyűjtemény az 1964 és 2015 között kibontakozó, tizenhat kötetet teremtő lírai életmű meghatározó értekeinek első számbavétele.

A Rádiusz Könyvek megjelentetésével a Magyar Napló Kiadó új sorozatot indított. Azoknak a "sugárzó" életműveknek - és a szerzőikről szóló monográfiáknak, tanulmányköteteknek - kíván benne otthont adni, amelyek egyedi vagy átfogó erejűnek bizonyultak a magyar irodalomban, irodalomtörténetben. A könyvcsalád rádiuszai által befogott tér a teljes világ magyar nyelvű életműveit magába öleli. Az emberi és a nemzeti lét meghatározó kérdésein gondolkodó, a történelmet átvilágító, a mindenkori emberi helyzetet lényegszerűen felismertető lírai, epikai, drámai, esszéírói és műelemző munkákat tárja olvasói elé. A sorozat műveinek erős sugaraival segítve annak a fénynek a tudatosítását, amely a magyar irodalomból izzott fel a nemzeti és az egyetemes kultúra értékrendjének tükrébe."

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés