Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

VB döntő postázva

Ár:
4.250 Ft
Szerezhető hűségpontok: 213
Várható szállítás: 2021. június 18.
"A sakkról beszélve mindig kerülöm a játék szót, mert fogalmában hiányoznak azok a léha elemek, melyek a legtöbb játéknak a maga sajátos színezetét megadják. A sakk elsősorban kombináció, amely örömet nem a szerencse-játékkal egybekötött kockázatok izgalma révén okoz, hanem az emberi lélek azon tulajdonságainál fogva, hogy a gondolatsoroknak elmés ...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

Black Casual

Bearytale

Mild Bloom

 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
590 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
590 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
590 Ft
Menny.:db

Leírás

"A sakkról beszélve mindig kerülöm a játék szót, mert fogalmában hiányoznak azok a léha elemek, melyek a legtöbb játéknak a maga sajátos színezetét megadják. A sakk elsősorban kombináció, amely örömet nem a szerencse-játékkal egybekötött kockázatok izgalma révén okoz, hanem az emberi lélek azon tulajdonságainál fogva, hogy a gondolatsoroknak elmés fonogatásában gyönyörűsége telik...
A kombinatív képesség fejlesztése révén a sakk nemcsak szórakozás, hanem pedagógiai segédeszköz, amelynek a nevelés keretében való értékesítését, mint közoktatási miniszter szívesen és meggyőződéssel előmozdítom."
Így foglalta össze gondolatait Klebelsberg Kunó egykori kultuszminiszter az 1924-es győri tornakönyvben.
Ez a könyv egy nagymester tapasztalatairól, történeteiről szól. Bemutatja legszebb játszmáit és a levelezési sakk különleges világán keresztül a világ-bajnoki döntőig vezető pályafutását. Megcsodálhatunk soha nem publikált remek kombinációkat, mély stratégiákat.
A könyvet azok a fiatalok és idősebbek is haszonnal forgathatják, akik tanulni szeretnének egy levelezési nagymester elemzéseiből, módszereiből, állásértéke-léseiből.
A sakkjáték rejtelmei mellett bepillanthatunk a 70es évek egyetemi sakkéletébe, régi csapatbajnoki meccsek kulisszatitkaiba, és megismerked-hetünk néhány sakktörténeti érdekességgel.
A világbajnok elleni játszmát eldöntő lépést Bilek István nagymester A türelem világbajnokai cikkében így méltatta:
"Az igazat megvallva az ilyen kombinációkért játszik az ember sakkot, és nem más, a szerencséhez közel álló stratégiai játékokat."
(Napi Magyarország, 1999. március 12.)

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés