Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A kedvenc filmes könyveid egy helyen!

A kedvenc filmes könyveid egy helyen! Nehéz összehasonlítani az olvasásélményt egy film megnézésével, mivel olvasás közben nem kapod meg ugyanazokat a vizuális ingereket, hanem a képzelőerődre van bízva minden.

Olvasás közben sokkal inkább belemerülhetsz a szereplők gondolataiba és a cselekménybe, mert lassabb tempóban történik, mint a tévé képernyőjén. Ennek ellenére az irodalmi adaptáció egy nagyon is jól működő műfaj, hiszen, ha van egy jó történet, ahhoz, hogy filmben is megvalósítható legyen, egy jó forgatókönyvre van szükség. Egy filmbe nem fér bele annyi minden, mint a könyvbe, ennek ellenére mégis izgalmas alkotások születhetnek.

Válogatásunkban olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek film vagy könyvadaptációja a közelmúltban került a mozikba, vagy került fel egy streaming szolgáltatásra és népszerűek az olvasók és filmrajongók körében. 


Delia Owens- Ahol a folyami rákok énekelnek 

Delia Owens világsikerű regényének filmadaptációja, méltó a könyvhöz, hiszen rendkívüli érzékenységgel ragadja meg a történetet és a látványvilágát. A természet hitelességének leírása nem véletlen, mivel az írónő eredetileg zoológusként tevékenykedik. A film úgy mutatja be a lápi lány történetét és személyiségét, ahogy a könyv is lefesti őt. A lágy, romantikus életképeket, a gyönyörű környezetet és az első szerelem örömét szembe állítja olyan súlyos témákkal, mint a családon belüli és párkapcsolati erőszak, nemi erőszak, gyilkosság.
A könyvet webshopunkban, a filmet az HBO Max-on találod.

 

 

 

 


Elena Ferrante - Brilliáns barátnőm- Nápolyi történetek I. 

Az Elena Ferrante nápolyi regényeiből készült Briliáns barátnőm sorozat nagyszerűségét az is mutatja, hogy ez az első olyan, nem angol nyelven beszélő sorozat, amit főműsoridőben mutattak be Amerikában. (Nálunk az HBO Max-on érhető el.) A könyvek és a sorozat is kíméletlenül realisztikus és húsbavágó történetet mesélnek el, hangsúlyosan női szemszögből, és nem szemérmesek, ha korábban tabunak számító témák kerülnek szóba. Nem egy lányregényes barátságot mutat be, errehanem korábban nem látott mélységekkel és őszinteséggel mesél nők barátságáról. További regényei is remek alapanyagul szolgálnak a filmesek számára. Az elveszett lány című regényéből Maggie Gylenhall rendezett filmet, és a Felnőttek hazug életéből is sorozat készült a Netflixre.

 

 

 

 


Taylor Jenkins Reid- Daisy Jones & The Six 

Taylor Jenkins Reid bestsellere alapján idén márciusban jelent meg a 10 részes minisorozat azonos címmel. A sorozat egy fiktív rockzenekart mutat be a 70-es évekből, amelyet részben a Flatwood Mac története, és azon belül is Stevie Nicks és Lindsey Buckingham kapcsolata inspirált, mégis annyira hitelesen mutatja meg a zenekar életében a fontos mozzanatokat, megalakulását, az első számokat, turnét, majd a széthullását, hogy néha elgondolkozunk rajta, hogy tényleg fikció-e. Hitelességéhez az is hozzátartozik, hogy az alkotók elkészítették a zenekar dalait is, ami Spotify-on meghallgatható. A cselekmény eleinte két szálon fut, Los Angeles-ben, ahol a fiatal énekesnő keresi az útját a zenében, és egy pittsburgh-i zenekar kezdeti nehézségeiről. A történet ott alkot egészet, ahol a két szál találkozik. A sorozatot keresd a Prime Video kinálatában, a könyvet pedig webshopunkban.

 

 

 


Julia Quinn & Shonda Rhimes- Sarolta királyné- egy Bridgerton történet

A Bridgerton első spin-off-ja, amely jelenleg is vezeti a Netflix nézettségi listáit,biztosan nem fog csalódást okozni a rajongóknak. A történet több szálon fut: a legfontosabb, a Bridgertonhoz képest a múltban játszódó szál, az ifjú Sarolta és György király szerelmének első időszakáról szól, egy ezzel egy időben játszódó második történet főhőse, a fiatal Lady Danbury, a harmadik pedig a Bridgerton-féle jelenben történik. Középpontjában ismét nagyszerű,női karakterek állnak, a címével ellentétben nem csak Sarolta királyné, de a lényeg persze az ő ifjú kori története. Tizenhét évesen ismeretlenül eljegyzik az angol királlyal, aki a kezdeti kedvesség után rideg távolságtartással viszonyul hozzá, miközben a királyné keresi az útját a férjéhez.

 

 

 

 

 

Nézz körül további filmes könyveink között!

Keresés