Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyári olvasmányok utazáshoz, utazásról

Nyári olvasmányok utazáshoz, utazásról

Elérkezett a nyár, amikor kicsit több időt tölthetünk a szabadban, kikapcsolódhatunk a természetben, vagy a strandon, és mi is lehetne ennél tökéletesebb társ hozzá, mint egy izgalmas nyári olvasmány?

Legújabb blogunkban olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek varázslatos tájakra kalauzolnak el, legyen az Olaszország, Görögország, Franciaország, vagy a mi tengerünk, a Balaton. Válogass kedvedre könyveink között és ha teheted, pihenj és élvezd kicsit a napsütést. A könyveinket most egész nyáron 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg a webshopunkban. 

 

Olaszország

Olaszország népszerű téma a regényekben, a mesés tájai, különleges gasztro kultúrája és gazdag történelme miatt. A klasszikus Utas és Holdvilágtól kezdve számos könyvben felbukkan Róma városa vagy Toszkána gyönyörű tájai.

 
Francesca Giacco- Hat nap Rómában

Emília, az amerikai festőnő a váratlan szakítása után, a kettesben tervezett romantikus utazás helyett egyedül vág neki Rómának. a város zenéje, művészete és kulináris élményei szabad utat engedjenek a gondolatainak, és szembe tudjon nézni önmagával. Róma bohémnegyedében, a Trasteverén találkozik a szintén amerikai Johnnal, aki egy idilli élet reményében telepedett le Rómában. A kölcsönös vonzalom hamarosan intim kapcsolattá mélyül, felszínre hozva mindkettőjükben múltjuk legfájóbb emlékeit. 

 

 

 

 


Daniela  Sacerdoti- Az olasz villa titka

Callie nemrég tudta meg, hogy örökbe fogadták, ezért  olaszországi Montevinóba utazik, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire. Kezében tartja a dombtetőn álló, lenyűgöző villa kulcsát. Ez a ház az öröksége. A rozsdás kapun túl egy nagy, fa bejárati ajtó várja, körülötte virágok. Callie nem is tudja, mi nyűgözi le jobban: az új otthona, vagy az első találkozása a titokzatos, fiatal gondnokkal, Tommasóval. A kulccsal együtt egy Elisa nevű nő kopott naplóját is megkapta, amely olyan titkokat rejt ami közelebb vezetheti ahhoz, hogy mindent megtudjon a családja múltjáról. Ha felkeltette az érdeklődésed válaszd csomagban, két hasonló témájú könyvvel a Szerelem és rejtélyek boxban. 

 

 

 

Balaton 

A magyar tenger sok írót megihletett már, legyen akár kortárs vagy klasszikus. Sokaknak a gyermekkori családi nyaralásokat jelentik, ezért is lehet olyan népszerű az írók és olvasók között is. 


Zajácz D. Zoltán- Gyilkos Balaton

Zajácz D. Zoltán krimijei izgalmas időutazások a 70-es 80-as évek Magyarországára azon belül is a gulyáskommunizmus Riviérájára, a Balatonra. A könyv remekül átadja ezt az időszakot, a szakszervezeti üdülők hangulatát, lángossütőket, Balatonpartot, mindezt egy jól megírt, izgalmas krimi formájában. A történet 1972-ben Balatonakarattyán kezdődik, ahol két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre semmi sem utal idegenkezűségre. Valaki azonban egyértelműen meg akart szabadulni a holttesttől. Az ügy hamar átkerül az Országos Rendőrfőkapitányság életvédelmi osztályához, amelynek a vezetője Lendvay István őrnagy. A nyomozásban pedig nemcsak a tehetséges újonc, Adorján Máté alhadnagy van a segítségére, de a lánya, Lendvay Laura is, aki váratlan érdeklődést mutat a rendőrségi munka iránt.

 


Kormos H. Barbara- Egy csipet sors 

Balaton, romantika, szenvedély és gasztro kalandozások egy hamisítatlan nyári történetben, egy ízig-vérig balatoni lány szemén keresztül. Molnár Lizának mindene a sütés-főzés, gasztro újságíróként dolgozik és boldog házasságban él férjével, Márkkal. Irigylésre méltó élete azonban csak kívülről tűnhet tökéletesnek. Egy baleset és egy régi románc emléke is beárnyékolja boldogságukat, és napról napra egyre távolabb kerülnek közös álmuktól, hogy végre szülők legyenek. Kormos H. Barbara első regényéből kiderül, hogy vajon tényleg csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk az életünket, vagy a recept nyomokban egy csipet sorsot is tartalmaz. Ha hasonló nyári töréneteket olvasnál még, keresd a Nyári kalandok box-ban.

 

 

 

Franciaország

Provence, a francia Riviéra, Párizs...  mind tele romantikával, költőiséggel és gasztronómiával, nem csoda, hogy az írók egyik kedvence Franciaország. 


Katie Fforde- Esküvő Provence-ban

1963 nyarán Alexandra friss szakácsoklevelével a zsebében vonatra száll Londonban, hogy új munkahelyére, egy impozáns provence-i kastélyba utazzon. Három morcos, mi több, gyanakvó gyerek várja, akik az elkövetkező hónapban a védencei lesznek. Akkor még csak nem is sejti, hogy az igazi kihívást nem a gyerekek jelentik majd, hanem az apjuk - a hihetetlenül jóképű francia gróf, aki menthetetlenül rabul ejti Alexandra szívét. Katie Fforde ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak: az Esküvő Provence-ban tökéletes olvasmány azoknak, akik egy kis vidámságra és kikapcsolódásra vágynak.
 

 

 

 


Jennifer Bohnet- Az én kis éttermem a Riviérán

Romantikus gasztroregény, tele francia ízekkel. Rosie-nak harmincéves korára se férje, se gyereke. Bezzeg a lány barátnői sorra potyogtatják a babákat. De elég az önsajnálatból! Rosie inkább megvalósítja az álmát: nyit egy kisvendéglőt a francia tengerparton. Csakhogy ezzel a tervével nincs egyedül. Mert Sebastian, aki híres séf, és ráadásul piszok jóképű hapsi, szintén egy saját étteremre szánja el magát. Miért? Mert már totál elege van, hogy sokcsillagos luxushelyeken robotoljon másoknak. Itt az idő, hogy végre saját, komoly étterme legyen. Micsoda pech, hogy a lány és a srác éppen egymás mellett vágnak bele életük új fejezetébe. Vagy inkább szerencse? Jennifer Bohnet, több mint 10 bestseller regény szerzője, magyar nyelven ez az első megjelent könyve. 

 

 

 

Görögország

A csodálatos görög tájak tökéletes helyszínek romantikus történetekhez, akár filmekről, akár könyvekről van szó. Ajánlónkban is romantikus regényeket hoztunk nektek Görögországból. 


Karen Swan- Szökés a görög szigetre 

Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat.  Egy új ügyfele a jóképű Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát. Váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta - érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?

 

 

 


Carol Kirkwood- A görög hold alatt

Shauna Jackson egy Hollywoodi filmsztár, akinek élete látszólag tökéletes. Amikor botrányba keveredik, Shaunának oda kell visszatérnie, ahol húsz évvel ezelőtt megváltozott az élete, egy idilli görög szigetre. Ithos újra megigézi, és előtörnek keserédes emlékei arról a régi nyárról, egy férfiról, akit nem tudott feledni, és egy rég eltemetett titokról. Vajon megragadja az esélyt Shauna, hogy szembenézzen a múlttal? 
 A görög hold alatt egy különleges mese az elvesztett és megtalált szerelemről, teli izgalmas karakterekkel és romantikus helyszínekkel. Keresd a Menekülés a mindennapokból boxban, a fenti Szökés a görög szigetre és az Egy könyvmoly regényes élete című könyvekkel. 

 

 

 

Ha még több nyaralós könyvet keresel, nézz szét további ajánlataink között:

Keresés