Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gond hátán gond- Katolikusnak lenni a sodródó Európában

Ár:
4.200 Ft
Szerezhető hűségpontok: 210
Várható szállítás: 2024. február 29.
A II. János Pál pápa szellemi örökségét íróként, filozófusként és közéleti szereplőként tudatosan továbbgondoló lengyel domonkos szerzetes és egykori fizikus tudományos igényességgel, publicisztikai szenvedéllyel és nem kevés iróniával megírt kötetében a katolikus egyház előtt álló jelenkori kihívásokat veszi sorra. Mi dolga van az egyháznak a gend...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

A II. János Pál pápa szellemi örökségét íróként, filozófusként és közéleti szereplőként tudatosan továbbgondoló lengyel domonkos szerzetes és egykori fizikus tudományos igényességgel, publicisztikai szenvedéllyel és nem kevés iróniával megírt kötetében a katolikus egyház előtt álló jelenkori kihívásokat veszi sorra. Mi dolga van az egyháznak a genderizmussal és a jobboldali pártokkal? Találunk-e receptet az etikus gazdaság működésére a kereszténység történetében? Miért a nyugatiak a "világ legfurcsább emberei?" Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekkel, valamint tanulságos töprengésekkel találkozhat a könyv olvasója.

"Ha a jobboldaliságon az erények és az erkölcsi értékek tiszteletét értjük, akkor az egy evangéliumi fogalomnak számít. Ha azonban valaki a jobboldali gondolkodást a monarchista elképzelésekkel azonosítja, akkor emlékeztetni kell rá, az ancien régime-hez való visszatérés elképzelései az egyház tanításában nagyrészt feledésbe merültek. Ha baloldaliság alatt a szociális érzékenységet, a gyengékkel való törődést értjük, akkor a keresztényeknek baloldaliaknak kell lenniük. Ha azonban a baloldali alapállás lényegének az államközpontúságot, a család leértékelését vagy a gazdasági beavatkozás kiterjesztését tekintjük, akkor emlékeztetni kell arra, hogy ezek az evangéliumtól távoli elképzelések. A megfelelő hozzáállás épp ezért az, ha az evangélium erkölcsi elveinek birtoklása a gyengék sorsa iránti érzékenységgel párosul, amit szimbolikusan úgy határozhatunk meg, hogy a jobboldali szívnek a baloldalon van a helye."
(Maciej Zięba)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés