Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Képességfejlesztő könyvek SNI-s gyermekek részére

Egyre több az olyan gyermek, akinek a sikeres iskolai teljesítményéhez nem elégséges a hagyományos iskolai oktatás.

Ahhoz, hogy az iskolai éveket ne kudarcként éljék meg, az ő fejlesztésükre jobban oda kell figyelni.

Az SNI, azaz sajátos nevelési igényű gyermekek, azok a különleges bánásmódot igénylő tanulók, akik szakértői vélemény alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, - több fogyatékosság együttes előfordulása esetén - halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdenek.
Az SNI kategóriába tartoznak a a különböző tanulási és viselkedési zavarok is, mint a diszlexia, diszgráfia, diszkalkúlia és a hiperaktivitás is.

Kínálatunkban is szerepelnek képességfejlesztő könyvek, ezért összeszedtünk néhányat, amely hozzásegítheti az óvodásokat, kisiskolásokat a jobb teljesítményhez. 

 

 

 Játékház - Képes olvasókönyv az általános iskola 1. osztálya számára 

A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexiamegelőzés olvasástanítási módszere szerint készült. A könyvek alkalmazását abban az esetben ajánljuk, ha a gyermek beszédfejlődése lassú, alakilag hibás, téri tájékozódása bizonytalan, formaérzékelése gyenge, és amikor várható, hogy az írás-olvasás elsajátítása nem lesz zavartalan. A módszer megszeretteti az olvasást, mert a gyermeket sikerélményhez juttatja.

 

 


Játékház-Betűtanítás írásfüzet I.  

A Betűtanítás írásfüzet I. a késleltetett írástanításnak megfelelően először íráselemeket tanít, célja, hogy a gyerekek megtanulják a helyes ceruzafogást, a kéz csúsztatását a papíron, a könnyed, lendületes vonalvezetést. A betűk írásánál itt sem kerültek egymás közelébe az alakilag, a kiejtés és hangzás szempontjából hasonló betűk.

 Én is tudok beszélni I.

A könyv képei motiválják a hangadást, a tárgyak, cselekvések megnevezését, majd a mondatalkotást. Sorra kerül a különböző nyelvi formák tanulása, és célja a pontos beszédértés, a beszédfigyelem fejlesztése is. A képekhez tartozó szavakat, mondatokat és kérdéseket a melléklet tartalmazza. 

 

 

Mondd ki, írd le, törd a fejed!

A nyelvi fejlesztő feladatlapok gyakorlatainak két típusa van. Az egyik játékos formában gyakoroltatja az olvasást megalapozó képességeket: az emlékezetet, a figura és háttér megkülönböztetését, a rész és egész viszonyának felismerését, a szintézis műveletét. Ehhez csatlakozik a szókincs gyarapítása, az általános tudás bővítése. A feladatok másik köre nyelvtani ismeretek újratanítását, megfelelő használatuk gyakorlását szolgálja. A feladatok között helyet kaptak a különféle típusú memóriajátékok is. 

 

Böngéssz további fejlesztő könyveink között:

Keresés