Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lakás vagy otthon?- Budapesti lakóházak vizsgálata, 1958-1962

Ár:
4.900 Ft
Szerezhető hűségpontok: 246
Várható szállítás: 2024. szeptember 12.
Mitől válik egy lakás otthonná? Hol kezdődik a magánszféra? Mi az, ami támogatja, és mi az, ami rombolja az otthonokat, közösségi tereket?
Erre keresi a választ a könyvben bemutatott kutatás, amelynek során a magyarországi lakásépítés szempontjából igen rövid, mégis ikonikus korszak, a nagypaneles technológia megjelenése előtt létrejött budapesti t...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

Mitől válik egy lakás otthonná? Hol kezdődik a magánszféra? Mi az, ami támogatja, és mi az, ami rombolja az otthonokat, közösségi tereket?
Erre keresi a választ a könyvben bemutatott kutatás, amelynek során a magyarországi lakásépítés szempontjából igen rövid, mégis ikonikus korszak, a nagypaneles technológia megjelenése előtt létrejött budapesti társasházakat vizsgáltuk.
A kutatásban szereplő épületek a lakáshiány enyhítésére jöttek létre. A tervezők keze között gazdaságos és funkcionális házak születtek, de jelentéssel a benne élő családok, közösségek töltötték fel. A magán- és a közös területek lehetőséget adnak kapcsolatteremtésre, amelynek alapja az épített környezet. A jó lakóházak támogatják az otthont, és egyben közösséget építenek.
Miről mesélnek hetven év elteltével ezek a házak? A vizsgálat során a lakások határait és környezetét elemeztük, hogyan befolyásolják azok az otthonkötődést. A kutatás eredményei túlmutatnak a korszak bemutatásán, és ma is érvényes jellemzőket fogalmaznak meg a lakóépületekhez.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés