Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Stílusok csatája- A modern európai futball kialakulása

Ár:
4.999 Ft
Szerezhető hűségpontok: 250
Várható szállítás: 2024. augusztus 01.
Átfogó, mélyreható, ugyanakkor szórakoztató összefoglaló az európai futball fejlődésének elmúlt három évtizedéről - egy újabb remekmű a Daráló szerzőjétől.

Az európai futball mindig magával ragadta a szurkolók képzeletét. Az 1950-es évek Real Madridjának támadófutballjától az olaszok hatvanas évekbeli ragyogó védekezésén át a hetvenes évek holland...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

Átfogó, mélyreható, ugyanakkor szórakoztató összefoglaló az európai futball fejlődésének elmúlt három évtizedéről - egy újabb remekmű a Daráló szerzőjétől.

Az európai futball mindig magával ragadta a szurkolók képzeletét. Az 1950-es évek Real Madridjának támadófutballjától az olaszok hatvanas évekbeli ragyogó védekezésén át a hetvenes évek holland totális futballjáig az európai versenysorozatok generálták a legnagyobb változásokat a futballban. Az elmúlt három évtizedben - a Bajnokok Ligája 1992-es újjászervezése óta - tovább folytatódott ez a mintázat, és minden nagy európai futballnemzet kivette a részét a játék taktikai fejlődéséből.

Beszélhetünk a kilencvenes évek elején a területeket intelligensen kihasználó, fenomenális Ajaxról, a rendkívül szervezett olasz bajnokság dominanciájáról a kilencvenes évek végén vagy a Barcelona tiki-taka varázslatáról, egy dolog biztos: Európa újra meg újra átértelmezi a játék taktikai dimenzióját, és időről időre egy olyan új irányt jelöl ki, amelyet a világ minden klub- és nemzeti csapata igyekszik követni.

A Stílusok csatájában Michael Cox Európa legerősebb bajnokságainak fejlődését elemzi, és közérthető módon mutatja be, melyik milyen hatást gyakorolt a mai futballra. A könyv rendkívül szórakoztató, és tele van érdekes anekdotákkal - egyedi mondanivalója egyrészt kiváló összefoglalót nyújt a modern európai futballról, másrészt feltárja, hogy a különböző országok identitása hogyan alakíthatja a futball nemzetközi nyelvét.


MICHAEL COX angol sportújságíró, a Daráló szerzője. A Bristoli Egyetemen tanult, rendszeresen publikál a The Guardian és a The Independent című lapokba. Zonal Marking nevű, felállással és taktikával foglalkozó weboldala 2011-ben elnyerte az Angol Futballszurkolók Szövetségének fődíját. A Stílusok csatája a második könyve.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés