Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zempléni-hegység turistakalauz - 1:40000 - 2023 kiadás - A Szalánci-hegység térképével

Ár:
4.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 250
Várható szállítás: 2024. augusztus 01.
A kalauzban a hegyvidék igényes ismertetése (földtörténet, bányászattörténet, ásványgyűjtési lehetőségek, növény- és állatvilág, természetvédelem, történelem, a hegyaljai szőlő- és borkultúra) mellett a térség közlekedése a Pálháza-Rostalló kisvasút bemutatásával (a kapcsolódó túraajánlatokkal) is helyet kapott. A legendás hegyközi kisvasút történe...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

A kalauzban a hegyvidék igényes ismertetése (földtörténet, bányászattörténet, ásványgyűjtési lehetőségek, növény- és állatvilág, természetvédelem, történelem, a hegyaljai szőlő- és borkultúra) mellett a térség közlekedése a Pálháza-Rostalló kisvasút bemutatásával (a kapcsolódó túraajánlatokkal) is helyet kapott. A legendás hegyközi kisvasút története több archív fotóval elsősorban a vasútbarátok széles táborához szól. A Zemplén Kalandpark és a télisport- ill. a vízi- és kerékpártúra-lehetőségek bemutatását a Zempléni-hegység természetjárásának története követi. A kötet tartalmazza a hegyvidék legvadregényesebb pontjait felfűző gyalogtúraleírásokat, kiemelten az Országos Kéktúra a Zempléni-hegységen átvezető szakaszát, a Sárospatak - Füzér közötti Rákóczi turistaút nyomvonalát, a Zempléni Piros túra legszebb szakaszait, s a látnivalókban gazdag települések ismertetőit.

A térképszelvények (1:40.000) a Zempléni-hegység (északi rész) + Szalánci-hegység ill. a Zempléni-hegység (déli rész) turistatérképeken bemutatott területek legfontosabb részeit ábrázolják. A Zempléni-hegység turistakalauz a térséget felölelő áttekintő térkép mellett Sátoraljaújhely, Sárospatak és Tokaj utcaneves térképe mellett a Sátoraljaújhely feletti Sátoros-hegyek (Zemplén Kalandpark) melléktérképe (1:18.000) is közlésre került, de a kötet tájékoztatást nyújt partnereink turisztikai szolgáltatásairól is.

Kiemelt turisztikai változások az új kiadásban:
- a naprakész, teljes turistaúthálózat - új turistautak:
Abaújszántó - Erdőbénye és Tállya térségében, ill.
Szerencs és Monok között
- az újonnan átadott kerékpárutak feltüntetése (a Hidasnémeti-Telkibánya kerékpárút, ill. az épülő Tokaj-kör kerékpáros útvonal ábrázolása)
- a kerékpározásra javasolt útvonalak és az EuroVelo11 ábrázolása
- a Megyer-hegyi Tengerszemhez kapcsolódó fejlesztések
- a Zemplén Kalandpark legújabb attrakcióinak, létesítményeinek feltüntetése (a szár-hegyi libegő, a szár-hegyi kilátóterasz, az Újhely Vára Látogatóközpont, ill. az épülő Nemzeti Összetartozás Hídja helye)
- több új vendégház, pince, borászat bejelölése

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés