Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zsarnokra várva

Ár:
4.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 250
Várható szállítás: 2024. augusztus 01.
Markó Béla új esszé- és publicisztika-kötete (Zsarnokra várva) a 2017 és 2021 közötti időszak közéleti és irodalmi tárgyú írásait gyűjti egybe. Bizonyos értelemben egy jelentős olvasói és kritikai visszhangot keltő sorozatot folytat ezzel a szerző, hiszen az ugyancsak a Kalligramnál megjelent Rekviem egy macskáért (2015) és Erdélyi pikareszk (2017)...

Választható dobozok

Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet!

 
 

Sunny Hills

Black Casual

Foxy & Beary

Bearytale

Blossom Powder

Mild Bloom

 
 
Ezekbe a dobozokba tudjuk csomagolni a könyvet! Válassz:
Black Casual doboz Black Casual doboz
890 Ft
Mild Bloom doboz Mild Bloom doboz
890 Ft
Bearytale doboz Bearytale doboz
890 Ft
Sunny Hills doboz Sunny Hills doboz
890 Ft
Foxy & Beary doboz Foxy & Beary doboz
890 Ft
Blossom Powder doboz Blossom Powder doboz
890 Ft
Menny.:db

Leírás

Markó Béla új esszé- és publicisztika-kötete (Zsarnokra várva) a 2017 és 2021 közötti időszak közéleti és irodalmi tárgyú írásait gyűjti egybe. Bizonyos értelemben egy jelentős olvasói és kritikai visszhangot keltő sorozatot folytat ezzel a szerző, hiszen az ugyancsak a Kalligramnál megjelent Rekviem egy macskáért (2015) és Erdélyi pikareszk (2017) után hasonló aktualitás-igénnyel, de fokozottabb összegező szándékkal reagál az általa lényegesnek tartott jelenségekre, eseményekre vagy művekre.

Miután egy évtizede visszavonult az aktív politikától, és ismét elsősorban költőként van jelen a köztudatban, Markó Béla továbbra is figyelemmel kíséri a romániai, magyarországi és európai közéletet, de nem a napi politikai konklúziókat, hanem az általánosabb érvényű tanulságokat kívánja megfogalmazni, illetve az elmúlt évtized elvi-eszmei tapasztalataira tér vissza. Azért is számíthat jelentős érdeklődésre ez a könyv, mert immár nem az elkötelezett politikus, hanem a véleményformáló értelmiségi szemszögéből közelíti meg témáit.

Azt is mondhatnánk, hogy ez a sokfelé ágazó, sok szálon futó gyűjtemény nagyon is egységes történetté áll össze, hiszen még a régi magyar irodalomból kiinduló vagy a trianoni drámát felidéző írások is kivétel nélkül visszakanyarodnak a mához, és valójában az elmúlt három évtized rendhagyó memoárja, Markó Béla sajátos emlékirata áll össze belőlük.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés